2020-10-01
Skąd się bierze czarny czosnek?
Poddany jest długiej fermentacji trwającej 6-9 tygodni w ściśle określonych warunkach, bez dodatków i środków konserwujących. Proces ten wpływa korzystnie na zwiększenie prozdrowotnych właściwości czosnku, zwłaszcza na poziom antyutleniaczy. Czarny czosnek ma kremową konsystencję, a smakiem różni się znacząco od świeżego czosnku bo jest balsamiczny.
Ekologiczny czarny czosnek marki JULEKO można zakupić w postaci główek, ząbków oraz pasty.
Właściwości gdy jest regularnie spożywany:
✔ wzmacnia odporność: bakteriobójczy, przeciwzapalny, przeciwgrzybiczy, antywirusowy
✔ stabilizuje poziom cukru we krwi
✔ hamuje wzrost komórek rakowych
✔ poprawia kondycję serca
✔ pozytywnie wpływa funkcje poznawcze, pamięć i koncentrację
✔ wspomaga pracę komórek wątroby
✔ reguluje ciśnienie tętnicze
✔ zapobiega nowotworom prostaty, przełyku i zapaleniom błony śluzowej żołądka
✔ odnawia siły witalne i jest afrodyzjakiem
✔ zmniejsza objawy dławicy piersiowej
✔ odbudowuje florę bakteryjną po leczeniu antybiotykami i korzystnie wpływa na perystaltykę jelit
Zapraszamy do naszego sklepu - Zdrowy Kiełek
☎ 532 413 035
Tekst i fotografia: Zdrowy Kiełek Małgorzata Markowska